Medisch Pedicure

Pedicure voor de Diabetische voetzorg

Maak direct een afspraak met onze Medisch Pedicure Ghizlane Houba.

U heeft een diabetes voetonderzoek gehad en uw podotherapeut heeft u het advies gegeven om uw voeten te laten behandelen/verzorgen door een medisch pedicure.

Naast een medisch pedicure binnen de praktijk, werkt Podotherapie Propuls ook samen met een grote groep pedicurepraktijken in de regio. U kunt een overzicht van alle aangesloten pedicures telefonisch opvragen bij de praktijk, bij uw podotherapeut of via e-mail.

Dankzij deze samenwerking is de pedicure altijd up to date over uw behandelplan, heeft zij nauw contact met de podotherapeut en kan zij voor u de behandeling direct declareren, via Podotherapie Propuls, bij uw zorgverzekering.

De medisch noodzakelijke voetzorg, zoals door de podotherapeut in het behandelplan beschreven, valt onder uw basisverzekering en dankzij het direct declareren heeft u geen omkijken naar de betaling van deze zorg aan uw pedicure en/of uw podotherapeut.

Indien u de pedicure vraagt om meer/andere voetzorg uit te voeren dan is opgenomen in het behandelplan, dan is de pedicure vrij om hier eventueel een eigen bijdrage van u voor te vragen. Dit dient natuurlijk altijd in overleg met u te gebeuren.

 

Voor de pedicures:

Samenwerkingsovereenkomst – DM Voetzorg 

Om de medisch noodzakelijke voetzorg van Diabetes patiënten bij Podotherapie Propuls te kunnen declareren dient er aan bepaalde voorwaarden te worden voldaan;

  • u dient een samenwerkingsovereenkomst te hebben gesloten met Podotherapie Propuls,
  • de patiënt heeft als indicatie Sims 2, Zorgprofiel 2 of hoger en
  • er is een geldig behandelplan aanwezig

Aanmelden voor een dergelijke samenwerkingsovereenkomst gaat heel gemakkelijk via het online programma ‘DM Voetzorg’. Na aanmelding worden uw gegevens gecontroleerd en ontvangt u binnen 2 werkdagen een contract via het programma. Zodra u de overeenkomst elektronisch geaccordeerd heeft, kunt u direct gebruik maken van DM Voetzorg.

U kunt uw Diabetes patiënten die bekend zijn bij Podotherapie Propuls, of nog gezien moeten worden door de podotherapeut, in het programma opvoeren en aan ons doorsturen. Vervolgens heeft u toegang tot het behandelplan met de medisch noodzakelijke voetzorg en de mogelijkheid om de instrumentele behandelingen van deze medisch noodzakelijke voetzorg maandelijks te declareren.

Voor vragen over DM Voetzorg, het behandelplan, de samenwerkingsovereenkomst, declaraties of indienen van declaraties kan gemaild worden naar diabeteszorg@podotherapiepropuls.nl.