Podotherapie Propuls

De oorsprong van Podotherapie Propuls ligt bij de praktijk Podotherapie Thijssen. Sinds 2000 voert Bas Thijssen praktijk onder de naam Podotherapie Thijssen. De eerste praktijk werd gevoerd in Malden. In 2001 volgde Haps en in 2004 kwam een 3e praktijk erbij in het historische stadscentrum van Grave.

Op 1 september 2013 heeft Bas Thijssen een maatschap gevormd met Maurice Laugs. Door de overgang naar de maatschap is de naam Podotherapie Thijssen gewijzigd naar de nieuwe naam Podotherapie Propuls (per 1 maart 2014).De naam Propuls is afgeleid van de term propulsie (voortstuwing) die in de loopanalyse wordt gebruikt. In ons nieuwe logo is de propulsiefase terug te zien.

Podotherapie Propuls heeft drie praktijken gevestigd in Malden, Haps en Grave waar een team van podotherapeuten en praktijkassistentes werkzaam zijn.

Podotherapie Propuls stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de zorg. Maandelijks worden onze podotherapeuten intern geschoold om kennis en kunde up to date te houden.

Al onze podotherapeuten zijn geaccrediteerd en geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici wat wil zeggen dat we naast onze interne scholing ook verplicht zijn ons extern te blijven scholen.

Het secretariaat op de hoofdvestiging in Malden zorgt ervoor dat we vijf dagen per week van 8.00 uur tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar zijn om vragen te beantwoorden en afspraken in te plannen.

Podotherapie Propuls heeft in iedere praktijk de beschikking over moderne scan apparatuur. Daarnaast is op de hoofdvestiging in Malden onze slijplab gevestigd waar we de zooltherapieën zelf vervaardigen. In het slijplab hebben we een ruim aanbod van verschillende soorten materialen waarmee de zooltherapieën opgebouwd kunnen worden. Hierdoor kunnen we voor veel klachten de meest ideale oplossing bieden.

 

Missie

Podotherapie Propuls staat voor vakkundige paramedische zorg bij voetklachten en voetgerelateerde klachten aan de enkel, knie, heup of rug. Door persoonlijke aandacht voor de cliënt wordt kwalitatieve zorg op maat geleverd. Podotherapie Propuls biedt een breed scala aan onderzoekmethodes, behandelingen en therapieën om klachten tijdens het lopen en staan doelgericht aan te pakken.Door het breed inzetten van mobilisatie- en manipulatietechnieken als behandelmethode maakt Podotherapie Propuls zich onderscheidend. We zijn breed georiënteerd en staan bekend in de regio waardoor een nauwe multidisciplinaire samenwerking met huisartsen, fysiotherapeuten en andere disciplines in de gezondheidszorg is ontstaan wat ten goede komt voor de zorg van onze cliënt.

De podotherapie binnen Podotherapie Propuls is gericht op het optimaliseren van de functionaliteit en stabiliteit rekening houdend met de persoonlijke omstandigheden van de cliënt met als doel de klachten te minimaliseren of te voorkomen.