• Bellen
 • Mailen
 • Afspraak
  maken
 • Afspraak
  maken
 • Bel me terug
 • Wat is podotherapie?

  Podotherapeutische zooltherapie

  Podotherapie – Wat is het en wat doet het?

  Podotherapie is een (para)medisch vakgebied dat zich richt op het behandelen van fysieke voetklachten en voetgerelateerde klachten aan enkels, knieën, heupen of de (lage) rug. Dergelijke klachten kunnen een belemmering vormen in het staan, lopen en/of het algemene welzijn van mensen.
  Podotherapie omvat verschillende adviezen en behandelingen die dergelijke klachten (en dus belemmeringen) kunnen voorkomen, verminderen en/of verhelpen. Podotherapie Propuls vertelt je hier graag meer over.

  Voetklachten en meer

  Onze voeten zijn complexe samenstellingen van 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en maar liefst 19 pezen. Daar komen nog een aantal zenuwen, aderen en slagaderen bij. Hoe goed een voet functioneert is afhankelijk van hoe goed al deze onderdelen samenwerken. Zo kan een niet goed functionerende voet niet alleen tot voetklachten lijden, maar ook tot klachten aan je enkels, knieën, heupen en/of je (onder)rug.

  Wat is podotherapie?

  Behandelingen

  Dergelijke (voet)klachten kunnen diverse oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat je verkeerd loopt, dat er sprake is van een sportblessure, dat je chemotherapie hebt (gehad) of dat je voeten onder de ‘risicovoeten’ vallen door een aandoening zoals diabetes mellitus, reuma of vaatlijden.
  Veel mensen associëren Podotherapie standaard met steunzolen, echter kent Podotherapie diverse specialisaties en binnen iedere specialisatie zijn er verschillende behandelingen/therapieën die je kunnen helpen bij klachten. Lang niet altijd zijn ‘steunzolen’ het best passende advies voor jouw klacht! Bij de diverse specialisaties kun je denken aan:

  Een podotherapeut zal uitvoerig de oorzaak van je klachten onderzoeken en je op basis hiervan advies en behandeling op maat geven.

  Een beschermde titel

  Podotherapie is een paramedisch beroep dat in artikel 34 van de BIG-wet is opgenomen. Hier staat omschreven wat een paramedicus mag doen en wat hij of zij niet mag doen. De beroepsnaam podotherapeut is een beschermde titel, omdat podotherapeuten verplicht zijn zich te registreren in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Omdat werkervaring en bij- en nascholing verplicht zijn voor herregistratie, ben je bij ons altijd verzekerd van de best mogelijke zorg.

  Meer informatie

  Wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op! Je vindt onze verschillende vestigingen in Malden, Haps en Grave. En vanaf half mei 2023 openen we ook onze deuren in Cuijk.