• Bellen
 • Mailen
 • Afspraak
  maken
 • Afspraak
  maken
 • Bel me terug
 • Branderige voeten, oorzaken en verlichting

  Hoe ontstaan branderige voeten en wat doe je ertegen?

  Heb je last van branderige voeten? Branderige voeten zijn een veelvoorkomende klacht die mensen van alle leeftijden kan treffen. Het geeft een pijnlijk gevoel, een beetje alsof de voeten in brand staan. Het gevoel van warmte, tintelingen en pijn in de voeten kan variëren van mild tot ernstig. Maar hoe ontstaat het? En wat kun je doen om de klachten te verlichten? Podotherapie Propuls vertelt je graag meer over de oorzaken van branderige voeten en legt je uit wat je ertegen kunt doen. Zeg vaarwel tegen branderige voeten!

  Het ontstaan van branderige voeten

  Branderige voeten kunnen verschillende oorzaken hebben. Wrijving is de meest voor de hand liggende oorzaak. De wrijving ontstaat wanneer de voeten over de schoenzolen schuiven. Dit komt voor wanneer schoenen niet goed passen, zoals bij te krappe of te ruime schoenen. Ook het dragen van verkeerde sokken kan branderige voeten veroorzaken. Denk aan te grote of te kleine sokken, maar vooral het verkeerde materiaal kan de temperatuur aan de voeten doen oplopen waardoor je branderige voeten kunt ervaren. Verder zijn er ook medische aandoeningen waardoor brandende voeten kunnen ontstaan. Hierbij kun je denken aan neuropathie, maar ook diabetes. Ook chemotherapie kan branderige voeten als bijwerking hebben. Gelukkig kun je met achilles branderige voeten terecht bij Podotherapie Propuls!

  Branderige voeten behandelen

  Als je last hebt van branderige voeten, kun je een afspraak maken bij Podotherapie Propuls. Wij kunnen je voetklachten beoordelen en eventueel behandelen. Hoe we dat doen, is afhankelijk van de oorzaak van je voetklachten. Zo kunnen we je helpen met een passend schoenadvies of inlegzolen.

  branderige voeten

  Verlichting van de klachten

  Als je last hebt van branderige voeten, wil je natuurlijk dat dit direct minder wordt. Het regelmatig aanbrengen van een ijsgel of koude spray kan verlichting bieden bij branderige voeten. Ook het uittrekken van de schoen kan voor verlichting van de klachten zorgen. Daarnaast kunnen goed passende sokken en schoenen met voldoende ondersteuning de druk op de voeten minimaliseren om zo het ongemak te verminderen.

  Afspraak maken bij Podotherapie Propuls

  Wil je een afspraak maken bij Podotherapie Propuls om je voetklachten te laten onderzoeken? Bel ons op 024 358 64 87, mail naar info@podotherapiepropuls.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. Dan helpen wij je van je branderige voeten af te komen!