• Bellen
 • Mailen
 • Afspraak
  maken
 • Afspraak
  maken
 • Bel me terug
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Goede bereikbaarheid
  • Altijd snel terecht
  • Persoonlijk contact
  • Diverse specialisaties
  • Op maat gemaakte slippers en sandalen
  • Medisch pedicure
  • 1 aanspreekpunt voor al uw voetzorg
  • Ook zonder verwijzing mogelijk
  • Nauwe samenwerking met andere disciplines

  Therapieën

  Orthonyxie / nagelbeugel

  Wanneer het risico bestaat op ingroeiende nagels dan kan met behulp van orthonyxie ofwel een nagelbeugel de afwijkende nagelplaat gecorrigeerd worden.

  Onychoplastie

  Onychoplastie is een techniek wat met behulp van verschillende materialen een nagel gerepareerd of aangebouwd kan worden. Wanneer een nagelplaat door een trauma gescheurd of beschadigd is, of wanneer een nagelplaat door een behandeling partieel verwijderd moet worden kan met behulp van onychoplastie de nagelplaat in de groei begeleid worden.

  Download gratis brochure

  brochure nagelproblemen

  Orthesiologie / orthesen

  Orthesiologie is een therapie die wordt ingezet bij de behandeling van klachten aan de voorvoet of tenen. Standsafwijkingen van tenen kunnen drukplekken veroorzaken wat vervelende klachten met zich mee brengt.

  Een orthese kan een standsafwijking corrigeren of een drukplek beschermen.

  De orthese wordt gemaakt van zacht siliconenmateriaal en wordt rechtstreeks op uw voet gevormd. Na het moduleren van de orthese wordt deze zonodig nabewerkt. De orthese krijgt hierdoor een perfecte pasvorm. De orthese kan in de meeste schoenen gedragen worden.

  De podotherapeut zal u hierover verder informeren.

  Prothesen

  Na een amputatie van een teen kan met behulp van siliconen een prothese gemaakt worden. Met behulp van de prothese wordt een opvulling gemaakt op de plaats van de geamputeerde teen/tenen om scheefgroeien van de overige tenen te voorkomen en vervorming van de voet tegen te gaan.

  Instrumentele voetbehandeling

  De podotherapeut behandelt alle aan de voet voorkomende huid- en nagelaandoeningen zoals likdoorns, wratten, ingegroeide nagels en wonden (ulcera).

  Wanneer sprake is van overmatig eeltvorming, likdoornvorming of ingroeiende nagel(s) gaat u in eerste instantie naar een pedicure. Als de pedicure een behandeling niet meer kan of mag uitvoeren door bepaalde risico’s, kunt u door de pedicure of arts worden doorverwezen naar de podotherapeut. De podotherapeut zal naast de voetbehandeling ook onderzoeken of er iets aan de oorzaak gedaan kan worden.

  Met name bij patiënten met diabetes mellitus, reuma en vaatlijden (risicopatiënten) neemt de instrumentele behandeling een belangrijke plaats in. De podotherapeut zal aan de hand van de risico’s een behandelplan maken en de instrumentele voetbehandeling overnemen.

  Wondbehandeling

  Wonden kunnen ontstaan door een trauma. Bij patiënten met diabetes mellitus, reuma en vaatlijden komen wonden frequent voor aan de voeten welke langdurig kunnen bestaan. De podotherapeut behandelt de wond door het dode weefsel om de wond te verwijderen, de wond schoon te maken en drukvrij te leggen zodat het genezingsproces van de wond bevorderd wordt.
  Naast de wondbehandeling wordt ook gekeken naar de oorzaak van het ontstaan van de wond. Vanuit deze informatie proberen we tot een goede oplossing te komen om herhaling tot een minimum te beperken.

  Podo-manuele therapie en mobilisatie

  Een blokkade in één of meer gebieden in de voet draagt bij in het niet goed kunnen functioneren van de voet. Deze blokkades kunnen voet-, enkel- en knieklachten veroorzaken. Om deze blokkades op te kunnen heffen kan een manipulatietechniek worden gebruikt. Hierbij wordt met een snelle, korte beweging het vastzittende gewricht “los gemaakt”.

  Mobilisatie

  Wanneer een voet stug in mobiliteit is kan dit een goede afwikkeling van de voet belemmeren. Door het mobiliseren van verschillende gebieden in de voet en enkel wordt er meer mobiliteit verkregen in de voet en enkel regio.
  Een manipulatie en/of mobilisatie is meestal ter ondersteuning van een andere podotherapeutische therapie.

  (Sport)Massage

  Massage zorgt voor een betere doorbloeding van weefsels.
  Met als effect een verbeterde afvoer van afvalstoffen en vocht en een verbeterde aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof.
  Deze twee tezamen maakt een sneller herstel mogelijk.

  Binnen de podotherapie kan (sport)massage een goede aanvulling zijn op andere therapieën, bijvoorbeeld op zooltherapie of mobilisatie.
  Maar het kan ook ingezet worden ter preventie van klachten ten gevolge van hoge spierspanning of juist voor sneller herstel na (over)belasting.

  U kunt bij Podotherapie Propuls een afspraak maken voor een (sport)massagebehandeling bij onze podotherapeut, tevens sportmasseur, Margareth Kwint. Een massage mag niet worden toegepast in geval van een spierscheuring, ontsteking, wond of indien u koorts heeft.

  Taping / medical taping

  Bij tapen worden stroken tape aangebracht op de huid. Het doel van het tapen is om gewrichten, spieren, pezen en ligamenten te stabiliseren of te ondersteunen waardoor er een onmiddellijke pijnverlichting ontstaat.

  Een taping kan preventief maar ook na een trauma of overbelasting worden toegepast waardoor er een onmiddellijke pijnverlichting ontstaat.

  Onze podotherapeuten werken zowel met de traditionele sporttape als met medical taping.

  Taping is een therapie die gebruikt kan worden in afwachting van een definitieve voorziening, zoals een zooltherapie of een orthese of ter ondersteuning na een podo- manueletherapie.

  Vilttherapie

  Bij vilttherapie wordt gebruik gemaakt van drukverdelend medisch vilt in verschillende diktes.

  Het doel van vilttherapie is om aangedane plekken op de voet te ontlasten. Dit geeft een directe pijnverlichting.

  Een vilttherapie wordt vaak toegepast bij het drukvrij leggen van een wond of ulcus.

  Vilt wordt ook gebruikt in afwachting van een definitieve voorziening, zoals een zooltherapie of een orthese.

  Schoenaanpassingen

  Schoenen kunnen een oorzaak zijn in het ontstaan van voetproblemen. De podotherapeut kan een lichte schoenaanpassing aanbrengen.

  Het aanbrengen van een polstering in de schoen ter hoogte van drukpunten, het maken van een interne hakverhoging of het uitknobbelen / oprekken van het schoenleer ter hoogte van een drukpunt behoren bij de mogelijkheden.

  Voorlichting

  De podotherapeut heeft naast de podotherapeutische therapieën een pakket aan adviezen om de genezing van uw klachten te bevorderen. Voorlichting is onlosmakelijk verbonden met de therapie. Afhankelijk van de klacht wordt voorlichting gegeven op het gebied van schoenen en voetverzorging. Naast deze adviezen kunnen oefeningen als spierversterkende, rek- en stabiliteitsoefeningen meegegeven worden ter ondersteuning van de therapie.