Sportpodotherapie

De enige paramedische “sport”voetspecialist. Wanneer de voeten niet naar behoren functioneren kunnen klachten ontstaan tijdens fysieke belasting. Een sporter is intensief met zijn lichaam bezig en stelt daarmee hogere eisen aan de belastbaarheid van het lichaam. De sportpodotherapeut bekijkt de gehele beweegketen en kijkt naar de oorzaak van uw klacht zodat deze behandeld kan worden.

Om de sporter goed te kunnen begeleiden is kennis van “de sport” erg belangrijk. Elke sport kent zo zijn eigen variabelen, zoals de specifieke sportbewegingen, schoenen, ondergrond, gebruik van beschermende maatregelen, etc. Onze sportpodotherapeut , Tunne van den Berg, kent “de sport” en zijn variabelen als geen ander. U kunt een begeleiding verwachten welke geheel is afgestemd op uw sport-situatie.

De oplossing voor uw klacht kan verschillende behandelingen bevatten, zoals sportinlay’ s, adviezen, manipulatie, mobilisatie, taping, oefeningen, samenwerking met andere sportbehandelaars, etc.

Preventie

Steeds meer sporters weten de sportpodotherapeut te vinden om hun blessures voor te blijven of hun prestatie te verbeteren.

Certificering SCAS

Onze sportpodotherapeut is SCAS gecertificeerd. De SCAS (Stichting Certificering Actoren Sportgeneeskunde) borgt de vakbekwaamheid van professionals die zich richten op de begeleiding van sporters en de behandeling van sportblessures middels een certificering. Alleen een erkend sportpodotherapeut, ingeschreven bij de NVvSP, kan als specialist in de voetengezondheidszorg gecertificeerd worden door de SCAS.