Geriatrie podotherapie

Geriatrie podotherapie

Een goede dagelijkse beweging draagt bij om gezond en vitaal ouder te worden. Echter wanneer het lopen klachten gaat geven wordt het lastiger om goed te blijven bewegen.Veel geziene klachten bij ouderen zijn instabiliteitsklachten of de angst om te vallen tijdens het lopen en klachten ten gevolge van verhoogde druk aan de voeten.

De geriatrie podotherapie binnen Podotherapie Propuls heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor ouderen en patiënten die als gevolg van een heupprothese, beroerte, Parkinson of andere aandoeningen verschijnselen vertonen van ouderdom die met het alledaags lopen klachten ervaren.

De geriatrie podotherapie heeft als doel uw voeten “de basis” zo goed mogelijk in conditie te brengen en te houden en de problematieken met lopen te verkleinen door onder andere het bieden van comfort- en stabiliteitsverhogende hulpmiddelen zoals zooltherapieën, stabiliteitsverhogende mobilisatietechnieken van de voet en enkel, voetbehandelingen bij nagel en huidproblemen, het geven van een adequaat schoenadvies passend bij de problematiek.

De geriatrie podotherapeut werkt samen met verschillende disciplines in de gezondheidszorg zoals onder andere de geriatrie fysiotherapie, medisch pedicure, beweeggroepen, huisarts en praktijkondersteuner.

Project “Kwetsbaarheid de baas” van start in Grave

Podotherapie Propuls sluit aan in het netwerk van gespecialiseerde zorgverleners.Project “Kwetsbaarheid de baas” van start in Grave