• Bellen
 • Mailen
 • Afspraak
  maken
 • Afspraak
  maken
 • Bel me terug
 • Een hele zomer op slippers of blote voeten lopen geeft uiteindelijk klachten

  Waarom de hele zomer op slippers of blote voeten lopen slecht voor je is

  Nu het weer zomer is, zie je steeds meer mensen op slippers lopen. Dit begrijpen we bij Podotherapie Propuls volkomen, want lopen op slippers is stukken comfortabeler dan van die warme schoenen aan je voeten. Toch is een hele zomer op slippers of blote voeten lopen geen goed idee. Uiteindelijk kan dit namelijk voor vervelende klachten zorgen. Je voeten kunnen op termijn overbelast raken. Daarom zien wij elk jaar in september weer nieuwe ‘slipperpatiënten’ in onze praktijk. Mensen die last hebben van kuitproblemen, pijn aan hun achillespees of hiel- of voetklachten hebben. Voorkom dat jou dit ook gebeurt en lees onze tips om dergelijke klachten te voorkomen.

  Loop niet te lang op slippers

  Het grootste nadeel van lopen op slippers is dat de hielaansluiting ontbreekt. Slippers zitten namelijk niet aan je voeten vast. En doordat ze omlaag willen, moet je voet hard werken om de slipper bij zich te houden. Je gaat dan ‘klauwen’ met je tenen. Ook span je allerlei voetspieren aan. Dit kan voor eventjes geen kwaad, maar als je dit de hele zomer lang doet, leidt dit vanzelf tot voetproblemen. De tip van Podotherapie Propuls is dus om niet te lang op je slippers te blijven lopen. Ga je een eindje wandelen of een dagje uit? Doe dan goede schoenen aan. Goede schoenen zijn het hele jaar door belangrijk om voetproblemen te voorkomen. Bewaar je slippers vooral voor het strand of het zwembad.

  Een hele zomer op slippers of blote voeten lopen geeft uiteindelijk klachten

  Zorg voor goede slippers

  Als je wel op slippers loopt, is het belangrijk dat je goede slippers aan je voeten hebt. Het liefst slippers met een stevig voetbed en een bandje achter de hiel en over de wreef. Deze slippers bieden je namelijk veel meer ondersteuning. Onthoud wel dat deze slippers nog steeds stukken minder ondersteuning bieden dan goede schoenen. Loop dus ook op deze slippers niet de hele zomer.

  Wat gebeurt er als je wel te lang op slippers loopt?

  Doordat slippers onvoldoende ondersteuning geven, hebben ze een effect op hoe we lopen. Zo zorgen slippers voor een kortere paslengte en een neiging om met de enkels naar binnen te draaien. Het gevolg hiervan? Chronische enkelproblemen, problemen met de rug en heup, hielspoor en nog vele andere voetproblemen. De hele zomer op slippers lopen is dus echt slecht voor je voeten. Draag ze dus niet te lang en voorkom zo dat jij aan het eind van de zomer te maken krijgt met voetproblemen.

  Contact met Podotherapie Propuls

  Heb je toch pijn aan de voeten? Ga dan naar Podotherapie Propuls om je voetklachten te laten behandelen. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 uur. Je vindt onze verschillende vestigingen in Malden, Haps, Grave en sinds mei 2023 nu ook in Cuijk.