• Bellen
 • Mailen
 • Afspraak
  maken
 • Afspraak
  maken
 • Bel me terug
 • Met welke klachten ga je naar een podotherapeut?

  Hielklachten

  Welke klachten behandelt de podotherapeut?

  Een podotherapeut is specialist op het gebied van klachten aan je voeten en klachten aan je enkels, knieën, heupen en rug welke ontstaan vanuit je voeten, oftewel een echte voetspecialist! Wanneer je podotherapie zegt, dan denken de meeste mensen alleen aan steunzolen. Maar een podotherapeut doet veel meer dan dat.

  Hielklachten

  Bij pijnklachten aan je hak kun je het beste naar een podotherapeut. De meest voorkomende hielklachten zijn pijn aan de achterzijde en de onderzijde van de hiel. In de volksmond ook wel ‘de hak’ genoemd.
  Het hielbeen is een groot en stevig bot. Dit bot heeft een belangrijke functie, zowel bij het staan als bij het afwikkelen van de voet tijdens het lopen. Ook is deze direct verbonden met een deel van het enkelgewricht. Naast pijnklachten is het ook mogelijk dat je bewegingsbeperkingen ervaart. De podotherapeut is in dergelijke situaties dé specialist om je weer op weg te helpen!

  Teenklachten

  Je grote teen staat scheef en er ontstaat een knobbel aan de buitenzijde (Hallux Valgus) of je merkt juist dat je grote teen stijf is en niet meer zo buigzaam (Hallux Limitus / Rigidus). Misschien is het niet je grote teen, maar juist een van de andere tenen die een aparte stand heeft / krom staat of heb je last van wintertenen? Ook dit zijn allerlei veelvoorkomende klachten waar podotherapeuten raad mee weten.

  Met welke klachten ga je naar een podotherapeut?

  Nagelproblemen

  Ingegroeide teennagels, een zeer veel voorkomende en zeer pijnlijke klacht. Je kunt hiermee natuurlijk naar de huisarts, maar je kunt ook direct een afspraak bij ons maken! Onze podotherapeuten kunnen je direct van de pijn afhelpen. Daarnaast kijkt hij of zij ook direct naar de oorzaak om herhaling te voorkomen.

  Huidaandoeningen

  Een podotherapeut behandelt ook huidaandoeningen. Denk hierbij aan kloofvorming, likdoorns (clavus), eeltplekken of zweetvoeten. In het geval van kloofvorming kan een podotherapeut bij een mechanische oorzaak de verhoogde druk verminderen door schoenadvies en/of schoenaanpassingen. Bij eeltproblematiek heeft de podotherapeut passende oplossingen om de druk/wrijving op de eeltpit te verminderen. De behandeling van zweetvoeten bestaat meestal uit adviezen met betrekking tot de voetverzorging en het te dragen schoeisel.

  Wondzorg

  Wat verder maar relatief weinig mensen weten, is dat de podotherapeut zich ook bezighoudt met wondzorg. Hij/zij is eigenlijk de tussenstap tussen huisarts en ziekenhuis. Met als doel natuurlijk dat een overdracht aan het ziekenhuis uiteindelijk niet nodig zal zijn. De wondzorg bij de podotherapeut is een intensieve, zeer frequente verzorging. En wanneer de wond mooi geneest zal de patiënt onder controle blijven bij de podotherapeut.

  Neem contact op voor meer informatie

  Het werk van een podotherapeut is dus heel divers en je kunt dus echt met alle denkbare voet(gerelateerde) klachten bij een podotherapeut terecht. Wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op! Je vindt onze verschillende vestigingen in Malden, Haps en Grave. En vanaf half mei 2023 openen we ook onze deuren in Cuijk.