• Bellen
 • Mailen
 • Afspraak
  maken
 • Afspraak
  maken
 • Bel me terug
 • Ontstoken tenen

  Teenklachten

  Alles over ontstoken tenen

  Ontstoken tenen komen met regelmaat voor. Als we het hebben over ontstoken tenen, hebben we het over uiteenlopende verschijnselen die erbij kunnen horen. Denk hierbij aan roodheid, zwellingen, pijn, warmte en functieverlies. Het hangt af van de oorzaak en de fase van de ontsteking wat je merkt en hoe intens de klachten zijn. Podotherapie Propuls vertelt je er in dit artikel meer over.

  Oorzaak ontstoken tenen

  Ontstekingen komen over het hele lichaam voor en de tenen zijn geen uitzondering. Er kunnen diverse ontstekingen ontstaan in de tenen. De volgende oorzaken zijn de meest voorkomende:

  • Een ingroeiende teennagel: hierbij merk je vaak dat de huid rood wordt rondom de teennagel en dat de nagelwal rood opzwelt.
  • Een Hallux abducto valgus, ofwel een scheefstaande grote teen. Hierbij is er sprake van een bunion aan de binnenzijde van de voet, die knobbel bij de grote teen die steeds groter lijkt te worden. Zodra deze bunion/knobbel/bult teveel druk op zich krijgt door bijvoorbeeld een schoen, kan er een ontsteking ontstaan.
  • Wondjes die te veel vuil in zich krijgen of niet goed kunnen genezen door vocht, kunnen na verloop van tijd ook gaan ontsteken.

  Verhoogd risico in het geval van diabetes

  Mensen die diabetes hebben, lopen een verhoogd risico op complicaties bij ontstekingen en andere problemen met hun voeten. Vooral als er sprake is van een verminderd gevoel in de voeten. Als je diabetes hebt, zul je bepaalde symptomen vaak niet waarnemen doordat de zenuwen aangetast kunnen zijn. Regelmatige controle van de voeten is in dat geval dus erg belangrijk.

  ontstoken teen verhelpen

  Behandeling van ontstoken tenen

  Het behandelen van ontstoken tenen wordt gedaan door de oorzaak van de ontsteking op te sporen en weg te nemen. Hierbij is het mogelijk om in sommige situaties met ontstekingsremmers te werken. Bij wondjes kan gebruikgemaakt worden van Betadine of andere producten. Dit ontsmet wondjes en remt ontstekingen. Een podotherapeut kan je hiermee verder helpen.

  Contact met Podotherapie Propuls

  Heb je last van ontstoken tenen of vermoed je een ontsteking aan één of meerdere tenen? Neem dan contact op met Podotherapie Propuls. Een ontsteking moet zo snel mogelijk gezien worden!
  Je vindt onze verschillende vestigingen in Malden, Haps, Grave en sinds mei 2023 nu ook in Cuijk.