• Bellen
 • Mailen
 • Afspraak
  maken
 • Afspraak
  maken
 • Bel me terug
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Goede bereikbaarheid
  • Altijd snel terecht
  • Persoonlijk contact
  • Diverse specialisaties
  • Op maat gemaakte slippers en sandalen
  • Medisch pedicure
  • 1 aanspreekpunt voor al uw voetzorg
  • Ook zonder verwijzing mogelijk
  • Nauwe samenwerking met andere disciplines

  Podotherapie in regio Nijmegen

  Specialist in voeten gezondheidszorg in Nijmegen en omgeving

  Heeft u (chronische) voetklachten die u hinderen in het dagelijkse leven? Met podotherapie in regio Nijmegen kunt u uw voetklachten laten behandelen. De podotherapeut handelt bij voetklachten en klachten aan het bewegingsapparaat of houding die het gevolg zijn van een afwijkende stand van de functie van de voeten. Het gaat om veel verschillende klachten zoals bijvoorbeeld hielspoor, doorgezakte voorvoet of een ontsteking aan de voetzool. Ook bij klachten door een onderliggende oorzaak of aandoening, zoals diabetes, reuma of een oncologische behandeling, kunt u bij de podotherapeut terecht. Loop bij pijnklachten dus niet door, maar maak een afspraak voor podotherapie nabij Nijmegen bij Podotherapie Propuls. Voor podotherapie of een consult bij onze medisch pedicure nabij Nijmegen heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

  Download gratis brochure

  Download gratis brochure

  Wanneer podotherapie?

  De voet is een complex lichaamsdeel met 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 pezen. Daarnaast lopen er nog tal van zenuwen, aderen en slagaderen door de voet. De kwaliteit en functionaliteit van al deze onderdelen bepaalt het functioneren van de voet. Omdat de voet uit zoveel afzonderlijke onderdelen bestaat, kan er met één of meer van die onderdelen iets misgaan of minder goed functioneren. Dat kan leiden tot (chronische) voetklachten. Ook kunt u voetklachten en klachten aan de enkels, heupen en rug krijgen door het afwijkend functioneren van de voeten en/of een afwijkend looppatroon. Voor de behandeling van voetklachten gaat u naar de podotherapeut in de omgeving Nijmegen.

  Wat doet de podotherapeut nabij Nijmegen?

  De podotherapeut is specialist op het gebied van het behandelen van bovenstaande klachten. Ook behandelt de podotherapeut nabij Nijmegen huid- en nagelaandoeningen en geeft preventieve adviezen. De behandelingen door de podotherapeut in de buurt van Nijmegen zijn gericht op het behouden of verbeteren van de functionele beweeglijkheid van de voet om klachten op te lossen en herhaling van klachten te voorkomen. Podotherapie omvat het toepassen van corrigerende, compenserende of beschermende therapieën.

  Medisch pedicure

  In onze podotherapie praktijk bij Nijmegen kunt u ook behandeld worden door een medisch pedicure. De medisch pedicure in de omgeving van Nijmegen is gespecialiseerd in de behandeling van zogenaamde ‘risicovoeten’. Dat zijn voeten die kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, spasticiteit, kanker, ouderdom en verwaarlozing. De behandeling vindt altijd plaats in nauwe samenwerking met de huisarts, verpleegkundige, podotherapeut, fysiotherapeut en/of een orthopedisch schoenmaker. Dankzij deze samenwerking is de medisch pedicure altijd op de hoogte van uw behandelplan.

  Podotherapie review score

  Over podotherapie praktijk Propuls

  Podotherapie Propuls bij Nijmegen biedt u vakkundige paramedische zorg bij voetklachten en voetgerelateerde klachten aan de enkel, knie, heup of rug. Door persoonlijke aandacht te geven voor onze cliënten leveren wij kwalitatieve zorg op maat. Wij kunnen een breed scala onderzoekmethodes, behandelingen en therapieën inzetten om klachten tijdens het lopen en staan doelgericht aan te pakken. We zijn breed georiënteerd en staan bekend in de regio door onze nauwe multidisciplinaire samenwerking met huisartsen, fysiotherapeuten en andere disciplines in de gezondheidszorg. Onze podotherapeuten en medisch pedicure in de omgeving van Nijmegen hebben de focus voor 100% gericht op het optimaliseren van de functionaliteit en stabiliteit. Zij houden altijd rekening met uw persoonlijke omstandigheden om u voetklachten te minimaliseren of te voorkomen. Al onze podotherapeuten zijn geaccrediteerd en geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Dat betekent dat we naast onze interne scholing ook verplicht zijn ons extern te blijven scholen.

  Slijplab voor zooltherapieën

  In al onze vestigingen werken wij met moderne scanapparatuur. Daarnaast is op onze hoofdvestiging ons slijplab gevestigd waar we de zooltherapieën zelf vervaardigen. In het slijplab hebben we een ruim aanbod van verschillende soorten materialen waarmee de zooltherapieën opgebouwd kunnen worden. Hierdoor kunnen we voor veel voetklachten en voetgerelateerde lichamelijk klachten de meest ideale oplossing bieden.

  Waarom Podotherapie Propuls?

  Bij Podotherapie Propuls hebben wij meer dan 20 ervaring in voetzorg. Maar er zijn meer redenen om in Nijmegen en omstreken te kiezen voor onze podotherapie praktijk, zoals:

  • U kunt altijd snel terecht
  • Persoonlijke aandacht
  • Diverse specialisaties
  • Goede bereikbaarheid
  • Behandeling, ook zonder verwijzing
  • 1 aanspreekpunt voor al uw voetzorg

  Wordt podotherapie vergoed door zorgverzekering?

  Een bezoek aan uw podotherapeut en/of medisch pedicure bij Nijmegen valt onder de aanvullende zorgverzekering. Omdat podotherapie uit de aanvullende verzekering wordt vergoed is het eigen risico niet van toepassing. Afhankelijk van uw aanvullend zorgverzekeringspakket wordt de podotherapeutische behandeling in gedeeltelijk of volledig vergoed. Wij adviseren u dit in uw polisvoorwaarden te controleren.

  Afspraak maken voor podotherapie in de regio Nijmegen

  Heeft u voetklachten en wilt u een afspraak maken voor podotherapie in Nijmegen en omstreken? Neem dan contact op met Podotherapie Propuls in Velp via 024 358 64 87, of stuur een e-mail naar info@podotherapiepropuls.nl. U kunt ook direct online een afspraak plannen.