• Bellen
 • Mailen
 • Afspraak
  maken
 • Afspraak
  maken
 • Bel me terug
 • Verschillende soorten rugklachten waarbij wij iets kunnen betekenen

  Verschillende soorten rugklachten waarbij wij iets kunnen betekenen

  Rugklachten kunnen een enorme impact hebben op je dagelijkse leven en het is cruciaal om te begrijpen dat de oorzaak niet altijd in de rug zelf ligt. Als podotherapeut kan Propuls een essentiële rol spelen in het verlichten en voorkomen van verschillende soorten rugklachten. Dat doen wij door ons te focussen op de gezondheid van je voeten en je lichaamshouding. In dit blog bespreken we enkele veelvoorkomende rugproblemen en hoe we als podotherapeuten hierbij kunnen helpen.

  Lage rugpijn

  Lage rugpijn is een van de meest voorkomende rugklachten. De podotherapeut kan de onderliggende oorzaak van deze pijn identificeren, zoals afwijkende voetstanden of houdingsproblemen. Op basis van deze diagnose kunnen we op maat gemaakte inlegzolen maken om je lichaamshouding te corrigeren. Deze inlegzolen zorgen voor een betere ondersteuning en/of gecorrigeerde voetstand en verlichten de druk op de lage rug, wat de pijn aanzienlijk kan verminderen.

  Scoliose

  Scoliose is een aandoening waarbij de wervelkolom zijdelings buigt, wat kan leiden tot rugpijn. Wij kunnen adviseren over schoenen met speciale aanpassingen om je houding te verbeteren en de progressie van scoliose te beperken. Door de juiste ondersteuning kan de scoliose beter beheersbaar worden.
  Wist je dat onze kinderpodotherapeuten ook standaard de rug van je kindje controleren om een dergelijke aandoening tijdig te signaleren en/of te monitoren?

  Hernia van de tussenwervelschijf

  Een hernia kan intense rugpijn veroorzaken en de pijn straalt vaak uit naar andere delen van het lichaam. In dat geval kunnen we orthopedische schoenen aanbevelen die zorgen voor een betere drukverdeling in de wervelkolom, wat de pijn aanzienlijk kan verminderen. De juiste schoenen kunnen helpen bij het verminderen van druk op de hernia en het bevorderen van genezing.

  rugklachten scolliose

  Ischias

  Ischias is een aandoening waarbij de ischiaszenuw bekneld raakt, wat extreme rugpijn veroorzaakt. Goede schoenen en inlegzolen kunnen de druk op de ischiaszenuw verminderen. Dit kan pijnverlichting bieden en het herstelproces ondersteunen. Vraag gerust om meer informatie en advies.

  Artrose in de rug

  Artrose in de rug kan leiden tot stijfheid en chronische pijn. Met op maat gemaakte podotherapeutische inlegzolen kun je de druk verminderen en je gewrichten ondersteunen. Hierdoor wordt de belasting op de rug verminderd en kun je de pijn beter beheersen. Voor die inlegzolen kun je uiteraard bij ons terecht.

  Meer informatie

  Rugklachten komen vaak voort uit problemen met de voeten en lichaamshouding. Door een podotherapeut te raadplegen, kun je niet alleen de symptomen verlichten, maar ook de onderliggende oorzaak aanpakken. Een gezonde rug begint bij gezonde voeten. Neem gerust contact op met Podotherapie Propuls voor advies en hulp.
  Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 uur. Je vindt onze verschillende vestigingen in Malden, Haps, Grave en Cuijk.