• Bellen
 • Mailen
 • Afspraak
  maken
 • Afspraak
  maken
 • Bel me terug
 • Voetklachten door de Vierdaagse?

  Voetklachten door de Nijmeegse Vierdaagse? Zo kunnen wij helpen!

  De Nijmeegse Vierdaagse is een van de grootste en meest populaire wandelevenementen ter wereld met duizenden wandelaars die, getraind en ongetraind, 30, 40 of 50 kilometer per dag wandelen. Uiteraard is het voor de deelnemers een fantastische ervaring, maar het evenement kan ook leiden tot voetklachten. Heb jij er ook last van? Gelukkig kunnen wij als podotherapeut je helpen bij het voorkomen en behandelen van deze problemen, zodat je de Vierdaagse met plezier kunt voltooien.

  Grote belasting voor je voeten

  Tijdens de Vierdaagse worden je voeten blootgesteld aan intensieve belasting en herhaalde bewegingen. Dit kan leiden tot veel voorkomende voetklachten, zoals blaren, eeltvorming, likdoorns, hielpijn en voorvoetklachten. Ook reeds bestaande voetproblemen kunnen verergeren, zoals platvoeten of hielspoor.

  Preventief advies

  Als podotherapeut kunnen wij je helpen en adviseren bij het voorkomen en behandelen van voetklachten tijdens de Vierdaagse. Zo kunnen wij een analyse van je voeten maken en kijken naar je looppatroon en de stand van je voeten. Zo kunnen wij je individueel advies geven over het voorkomen van mogelijke klachten.

  Hoe klachten voorkomen?

  In het algemeen geldt dat het voorkomen van voetklachten hand in hand gaat met het dragen van goed passende wandelschoenen. Wij kunnen je uiteraard adviseren over het uitkiezen van de juiste wandelschoenen die passen bij de vorm van je voeten en hoe ze de Vierdaagse kunnen doorstaan. Misschien heb je inlegzolen of orthopedische hulpmiddelen nodig om de druk op specifieke plekken op je voeten te verminderen en om je stabiliteit te verbeteren. Kom langs en we kunnen het je vertellen, zodat je de Vierdaagse met veel plezier kunt volbrengen.

  voetklachten vierdaagse

  Meer dan alleen voetproblemen

  Menigeen denkt natuurlijk direct aan louter voetproblemen in relatie tot de Vierdaagse. Op zich logisch. Maar weet dat er nog tal van zenuwen, aderen en slagaderen door de voeten lopen. De kwaliteit en functionaliteit van al deze onderdelen bepaalt het functioneren van de voet. Voetklachten en klachten aan de enkels, knieën, heupen en rug kunnen ontstaan door een afwijkend functioneren van de voeten en/of afwijkend looppatroon. Ook daarvoor kun je terecht bij de podotherapeut!

  Meer weten over voetproblemen en de Vierdaagse?

  Wil je meer weten over voetproblemen en de Nijmeegse Vierdaagse? Neem dan gerust contact op met Podotherapie Propuls. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 uur. Je vindt onze verschillende vestigingen in Malden, Haps, Grave en sinds mei 2023 nu ook in Cuijk.