• Bellen
 • Mailen
 • Afspraak
  maken
 • Afspraak
  maken
 • Bel me terug
 • Wandelen? Dé tips van een podotherapeut

  Wandeltips van Podotherapie Propuls

  Als er iets een ondergewaardeerde vorm van cardio en lichaamsbeweging is, dan is het wel wandelen. Waar we bij cardio al snel denken aan hardlopen, fietsen en zwemmen, is wandelen vaak het vergeten kind. Dat is onterecht want wandelen is een geweldige manier om te ontspannen én om calorieën te verbranden. Om ervoor te zorgen dat je op een prettige en verantwoorde manier begint met wandelen, is het natuurlijk verstandig om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Wil je gaan wandelen? De tips van Podotherapie Propuls lees je hier.

  De tips van een podotherapeut

  Voor de juiste tips voor het wandelen, is het raadzaam om advies te vragen van een professionele podotherapeut. Daarom hebben wij als ervaren specialisten hier wat tips voor je op een rijtje gezet.

  De juiste wandelschoenen

  Ga voor stevige en goede wandelschoenen: goede wandelschoenen moeten vooral rondom de hak stevig aanvoelen. Daarnaast mag de zool vooral niet te stug zijn. Deze moet goed mee kunnen bewegen met de beweging van de voet. Je kunt natuurlijk wel een stukje lopen op dagelijkse (veter)schoenen, maar lange afstanden hierop lopen raden we zeker af.

  De juiste maat

  Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is alles behalve dat. Let er bij het kopen van wandelschoenen op dat je de juiste maat schoenen koopt. Wij weten uit onze professionele ervaring dat veel mensen al snel te smalle en te krap zittende schoenen kopen. Dit komt het draagomcomfort niet ten goede en het zorgt veel sneller voor bijvoorbeeld blaren en andere ongemakken bij lange wandelafstanden.

  Check slijtage

  Check met enige regelmaat in hoeverre je (wat oudere) wandelschoenen misschien versleten zijn. Het is uiteraard normaal dat je wandelschoenen slijten na verloop van tijd, maar het is zeker niet aan te raden om op versleten wandelschoenen te blijven lopen. Lopen op echt versleten wandelschoenen verhoogt het risico op klachten aan je voeten, enkels, knieën, heupen en zelfs je rug.

  Neem ook rust

  Het kan dat je het wandelen helemaal hebt ontdekt en er helemaal op los wil gaan. Alhoewel dit natuurlijk een bewonderenswaardig sentiment is, is het ook zeker raadzaam om voldoende rust te nemen en rustig aan op te bouwen. Vooral als je pas recentelijk begonnen bent met wandelen. Zoals na elke vorm van lichaamsbeweging, moet je lichaam ook herstellen na een (lange) wandeling.

  wandeltips van een podotherapeut

  Contact met Podotherapie Propuls

  Wil je meer wandeltips of wil je eerst een professional raadplegen voordat je begint met lange wandeltochten? Neem dan contact op met Podotherapie Propuls voor professioneel advies. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 uur. Je vindt onze verschillende vestigingen in Malden, Haps, Grave en sinds mei 2023 nu ook in Cuijk.