• Bellen
 • Mailen
 • Afspraak
  maken
 • Afspraak
  maken
 • Bel me terug
 • Waardoor wordt een Hallux Valgus veroorzaakt?

  Alles over de Hallux Valgus

  In het geval van een Hallux Valgus groeit de grote teen scheef ten opzichte van je andere tenen. Hierdoor ontstaat er een knobbel aan de zijkant van je grote teen. Voor veel mensen die een Hallux Valgus hebben is dit visueel minder aantrekkelijk. Daarnaast kan het ook verschillende fysieke klachten geven. Podotherapie Propuls vertelt je in dit artikel graag meer over de Hallux Valgus, wat het veroorzaakt en wat je eraan kunt doen. Lees dus snel verder.

  Hallux Valgus: wat is de oorzaak?

  Helaas is de precieze oorzaak van Hallux Valgus onbekend. Wat wel bekend is, is dat het vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Daarnaast komt het ook vaker voor bij ouderen en kan het in de familie zitten. In het laatste geval kun je er vanaf jonge leeftijd al last van hebben. Als je er op latere leeftijd last van krijgt, komt dat vaak door reuma of door zwakte van de voetspieren. Daarnaast kunnen korte achillespezen en platvoeten ook een grote kans geven op Hallux Valgus.

  De juiste schoenen bij Hallux Valgus

  Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen als je last hebt van Hallux Valgus. Het allerbelangrijkste is dat je de juiste schoenen draagt. Met de juiste schoenen hebben we het over schoenen die perfect passen bij de vorm, lengte en breedte van je voeten. Deze juiste afmetingen zorgen er namelijk voor dat je schoenen comfortabel zitten en dat je zonder pijn hierdoor door het leven kunt. Draag daarnaast geen hoge hakken en zorg ervoor dat de voorkant van je schoenen vooral breed genoeg is.

  Professionele hulp inschakelen

  Gelukkig kun je ook altijd professionele hulp inschakelen in het geval van Hallux Valgus. Zo kun je, al dan niet op basis van huisarts advies, altijd bij Podotherapie Propuls terecht voor advies en hulp. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij Hallux Valgus, zoals steunzolen, teen-spreiders of speciale schoenen. Het doel van de behandeling is dat je je voet goed en zonder pijn kunt gebruiken. En dat je zonder problemen schoenen kunt dragen. Bij Podotherapie Propuls kun je altijd rekenen op advies en oplossingen op maat.

  teenklachten

  Contact met Podotherapie Propuls

  Heb je last van Hallux Valgus of andere teenklachten en wil je advies op maat? Wil je meer weten over deze aandoening? Neem gerust contact op met Podotherapie Propuls voor professioneel advies en persoonlijke hulp. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 uur. Je vindt onze verschillende vestigingen in Malden, Haps, Grave en Cuijk.