De Verbandschoen

Wanneer u door voetproblemen geen confectie- of orthopedische schoenen kunt dragen, dan kan een verbandschoen uitkomst bieden.

Mogelijke medische indicaties voor verbandschoenen:

  • (ernstige) huidproblemen aan de voeten
  • wonden aan de voeten of een ernstig verhoogd risico op wonden
  • problemen met een verminderd gevoel of doorbloeding in combinatie met verhoogde druk aan de voeten
  • herstel na een gedeeltelijke amputatie aan de voet
  • herstel na een traumatische beschadiging aan de voet

 

Verder kan een verbandschoen een keuze zijn wanneer u door de vorm van uw voet(en) geen goed passende confectieschoenen meer kunt vinden, maar de vorm van uw voet(en) nog niet ernstig genoeg is voor een orthopedisch schoen.

Onze podotherapeuten zijn breed opgeleid om voetproblemen te onderzoeken en te behandelen. Zij kunnen u adviseren aan welke eigenschappen uw verbandschoen moet voldoen.

 

Naast het aanmeten van de verbandschoen kan de podotherapeut gepersonaliseerde zolen voor u maken om in uw verbandschoenen te dragen. Dit ter verbetering van uw stabiliteit en loopcomfort, ondersteuning van het voetgewelf, drukregulatie van uw voeten of eventuele compensatie van een beenlengteverschil.

Podotherapie Propuls heeft een uniek breed assortiment aan verbandschoenen die voor uw problematiek en wensen aangemeten kunnen worden.

Heeft u verbandschoenen aangemeten gekregen en wenst u een tweede of vervangend paar schoenen? Dan kunt u deze hier bestellen!

Heeft u tevens zolen in uw verbandschoenen? Dan is het verstandig om een afspraak te maken, zodat de conditie van uw zolen beoordeelt kan worden en er eventueel wederom zolen in uw nieuwe verbandschoenen gemaakt kunnen worden.

 

Kosten en vergoeding

Verbandschoenen kunnen onder bepaalde voorwaarden vergoed worden vanuit uw verzekering. Informeer naar deze voorwaarden en mogelijkheden bij uw zorgverzekering.

De vergoeding voor uw aangemeten zolen is afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering.